Richtlijnen Forum

Het Dutch Dragstar Club forum is bedoeld als middel om gebruikers de gelegenheid te geven om te discussieren over allerlei Yamaha Dragstar gerelateerde onderwerpen, zoals techniek, ride-outs en ervaringen met aanpassingen. Om alles in goede banen te leiden volgt hier een korte uitleg over hoe het forum werkt en worden er enkele regels en richtlijnen gegeven. Lees deze tekst een keer door voordat je berichten gaat plaatsen, dit om misverstanden te voorkomen.


Uitleg forum

 

Registratie
Voordat je mee kunt discussieren op het Dutch Dragstar Club forum moet je jezelf eerst registreren als nieuwe gebruiker. De reden hiervoor is dat in het verleden is gebleken dat de kwaliteit van de berichten dramatisch afneemt indien de mogelijkheid geboden wordt om anoniem berichten te plaatsen.


Opmaak

Om een bericht beter leesbaar te maken, zijn er een aantal mogelijkheden om stukken tekst van opmaak kenmerken te voorzien. De tekstverwerker is voorzien van een groot aantal, bijna MS-Word, mogelijkheden.


Forum, threads & posts

De Dutch Dragstar Club site is opgebouwd uit forums, threads (topics’s) en posts (berichten). Indien je een vraag wilt stellen, dan zoek je eerst het meest geschikte forum op. Indien je een nieuw onderwerp wilt aansnijden, dan kun je een nieuwe thread starten binnen het juiste forum. Een discussie gaat over het onderwerp dat je als starter kiest. Kies de titel zorgvuldig! Bij een goede titel is het meteen duidelijk waar de discussie over gaat.


Gedragsregels

Moderatie Forum
Kom je een bericht tegen dat niet door de beugel kan? Bijvoorbeeld omdat het in jouw ogen spam is, omdat er vieze woorden in staan, omdat er onnodig met modder wordt gegooid, vervuil de discussie dan niet nog meer door dit in de discussie zelf te melden. Dit leidt namelijk vaak tot over-en-weer modder-gegooi. We willen wel graag dat het forum netjes blijft. We vragen je daarom om verzoeken tot aanpassing of verwijdering van berichten of discussies in het Moderatie Forum te plaatsen. Een moderator zal het beoordelen en eventueel overgaan tot het treffen van maatregelen.


Probeer ook zelf eens iets uit te zoeken

Het forum van Dutch Dragstar Club is geen helpdesk. Natuurlijk zijn we er om elkaar te helpen, maar het is niet de bedoeling dat er 1001 vragen gesteld worden die met een hele simpele handeling zelf uit te vinden zijn (handboek motor, site van leverancier, Google, etc.). Kortom, probeer ook zelf even moeite te doen en stel pas een vraag als je er echt niet uitkomt. Als je je vraag stelt, meldt dan ook wat je zelf al geprobeerd hebt.


On topic

Een reactie in een bestaande thread dient te gaan over het onderwerp dat de discussiestarter is begonnen. Ofwel, probeer bij het plaatsen van een reactie zoveel mogelijk “on-topic” te blijven. Beetje afwijken mag wel, als het maar niet de spuigaten gaat uitlopen.


Taalgebruik

Het forum van Dutch Dragstar Club is een net forum en dient zo te blijven. Vloeken, schelden, spam etc. is uiteraard uit den boze. Ook vragen we iedereen om zoveel mogelijk goed Nederlands te schrijven: goede zinnen, interpunctie, geen taalfouten. Natuurlijk is niet iedereen even goed in taal, bv. door dyslexie, uiteraard knijpen we voor deze mensen een oogje dicht.


Niet schreeuwen!

SCHRIJF EEN BERICHT NIET MET LOUTER HOOFDLETTERS EN WEES SPAARZAAM MET UITROEPTEKENS!!!